Gå til hoved-indhold

Udvidelse af Recycling City vil tiltrække nye virksomheder

AktueltAktuelt

Et 1000 hektar stort areal ved Frederikshavn skal rumme en udvidelse af Recycling City. Det vil kunne tiltrække nye, grønne virksomheder, lyder det fra erhvervsdirektør.

Torsdag vedtog økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune en udviklingsplan for et område vest for Frederikshavn by. Området er 1.000 hektar, svarende til godt 1.400 fodboldbaner, og skal udlægges til erhvervs- og udviklingsarealer, hvor der blandt andet skal være produktion af grøn energi.

”Det er virkelig visionært at byrådet vælger at prioritere, at der skal produceres grøn energi her og at det bliver i til knytning til erhvervsarealer. Grøn energi er en forudsætning for, at virksomhederne i vores område kan være grønne. Og det er en forudsætning for, at nye grønne virksomheder vil etablere sig. Det vil føre nye arbejdspladser med sig,” siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør hos Erhvervshus Nord. Han fortsætter:

 ”Byrådets beslutning er noget, der kommer os alle til gode, borgere såvel som erhvervsliv, og den vil bidrage til grøn og økonomisk fremgang. Så hos Erhvervshus Nord er vi meget glade for byrådets beslutning.”

At det nye udviklingsareal ved Frederikshavn skal bidrage til den grønne omstilling, er helt i tråd med den udvikling, der i årevis har været i Frederikshavn Kommune. En udvikling, der startede helt tilbage i 2008, hvor kommunen blev landets første Klimakommune.

Et skridt mod 1.000 nye lokale, grønne arbejdspladser

Det nye udviklingsareal kommer til at høre under Frederikshavn Kommunes Recycling City. I Recycling City arbejder en lang række virksomheder med at genanvende affald til nye råvarer af høj værdi. Erhvervsstyrelsen har i sin tid bevilget støtte fra EU’s Regionalfond til arbejdet med at tiltrække nye virksomheder til Recycling City. Målet for Recycling City er at skabe 1.000 nye grønne arbejdspladser i kommunen.

Selvom processen ved genanvendelse kan være kompleks, foregår det i Recycling City kun under de højeste standarder for miljø, klima og arbejdsforhold. Det vil også gælde den nye energiproduktion og de nye virksomheder, der etablerer sig på det nye udviklingsareal vest for Frederikshavn.

“I Frederikshavn tager vi én for holdet og skaffer det affald af vejen, som mange andre steder i verden ender med at forurene. I Frederikshavn bliver det omdannet til nye højværdi råstoffer og værdifulde grønne produkter. For at det kan foregå på 100 procent grøn vis, kræver det for eksempel vind- eller solenergi. Når vores område har det, vil Frederikshavn kunne tiltrække nogle af de dygtigste, miljørigtige virksomheder,” siger Niels Bay Christensen.