Studsgaard styrker konkurrenceevnen med grøn omstilling og solceller
”Vi er stolte af at tage ansvar for miljøet og samtidig styrke vores konkurrenceevne. Den grønne omstilling er ikke bare en nødvendighed, men også en god forretning,” siger Thomas Nymann hos Studsgaard Safety.
Solceller sikrer selvforsyning og energibesparelser
Som en del af deres bæredygtighedsindsats har Studsgaard installeret solcelleanlæg på flere bygninger, der både gavner økonomien og miljøet. Projektet, som blev støttet med 10.000 euro pr projekt fra EEnergy-puljen, har allerede ført til betydelige energibesparelser på 30-40 % på strømforbruget.
"Investeringen i solceller er en dobbelt gevinst. Vi reducerer vores udgifter samtidig med, at vi bliver mere selvforsynende og mindre afhængige af energipriserne. Vi forventer, at anlæggene er tjent hjem på blot 2,5 til 3 år," siger Johnny Studsgaard.
Grøn omstilling som en konkurrencefordel
Med deres investering i solceller og bæredygtige løsninger signalerer de til kunderne, at de tager klimaansvar – en væsentlig faktor i dagens marked.
"Vi ønsker at vise vores kunder, at vi handler ansvarligt og fremtidssikrer vores forretning. Grøn omstilling er ikke længere et valg, men en nødvendighed for at være konkurrencedygtig i fremtiden," understreger Johnny Studsgaard hos Studsgaard.
Klima Academy og støtten fra Erhvervshus Nord banede vejen
Deltagelsen i Klima Academy gav Studsgaard mulighed for at arbejde med ESG-principperne og udarbejde deres første ESG-regnskab. Dette har givet dem strategisk indsigt i både deres direkte og indirekte CO2-udledninger (Scope 1 og Scope 2).
”Vi ser frem til næste ESG-regnskab, da vi afsluttede en større energirenovering af en bygning i maj 2024. Allerede nu ser vi betydelige energibesparelser, og det bliver spændende at følge besparelsen de kommende år. Samarbejdet med Erhvervshus Nord har været afgørende for vores grønne omstilling. Tanja Jørgensen økonomiansvarlig i Erhvervshus Nord, har hjulpet os hele vejen gennem ansøgningsprocessen til EEnergy-puljen og sikret, at vi kunne gennemføre projektet med solcelleanlæggene,” siger Thomas Nymann.
Tanja Jørgensen afslutter ”vi oplever, at der er stor interesse og seriøsitet fra virksomhederne i Frederikshavn Kommune, til at implementere de kommende lovkrav allerede nu. Dels fordi det giver dem en konkurrencemæssig fordel, men også fordi virksomhederne ønsker at tage ansvar. Arbejdet med scope 1 og 2 handler om energibesparelser og produktionsoptimering – det er til gavn for den enkelte virksomhed, men i høj grad også for hele samfundet.”