Gå til hoved-indhold

EasyRecyle vinder stor opgave for Region Midt

AktueltAktuelt

EasyRecyle i Frederikshavn har vundet opgaven med at recycle alt brugt it og elektronisk udstyr fra Region Midt. En opgave, der kan betyde håndtering af op til 400 tons udstyr årligt.

Volumen af brugt it-udstyr og elektronik bliver endnu større hos EasyRecycle i Frederikshavn fremover. De har netop vundet opgaven med at dataslette og recycle alt it-udstyr og elektronisk udstyr samt Medicoteknisk udstyr fra Region Midtjylland. En opgave de har vundet i konkurrence med andre nationale og internationale selskaber. 

-   Vi er meget glade for den tillid, som Region Midtjylland har vist os. Vi er en den eneste udbyder i Danmark, som er certificeret med ISO 14001 for Miljø håndtering og ISO 27001 for Datasikkerhed. Vi har de højeste standarder for håndtering og recycling af udstyr, så vi ser frem til opgaven, som betyder ny ansættelser i 2020, fortæller CSO manager Svend Erik Fuglsang 

Allerede i 2020 kommer der omkring 6.000 – 8.000 bærbare og stationære PC’ere og 7.000 telefoner. Dertil kommer også al brugt Medicoteknisk udstyr fra Regionen, som rummer alt lige fra blodtryksmålere og hjerteapparater til MR og CT-scannere. I alt forventes der omkring +100 tons udstyr det første år og op til 400 tons i de følgende år. 

Udstyret bliver nedtaget af leverandørerne, og så neddeler EasyRecycle det i transportable størrelser og tager den med til deres lokaler, hvor det bliver recyclet enten som hele enheder, hvor det bliver solgt igen, som reservedele eller ophugget til granuleret genbrugsmateriale/råstoffer.

-   Region Midtjylland har et fast udskiftningsinterval for at sikre, at udstyret er inden for en bestemt tolerance omkring alder eller brug. En del af udstyret er derfor ikke defekt, og det vil vi kunne lave et videresalg på. Det betyder, at andre mindre velstillede lande kan få muligheden for at få noget udstyr, som de ellers ikke har råd til. Det er vores opgave at finde de aftagere, så det kan blive recycled i sin helhed. Under fem procent af det udstyr, vi behandler, ender med at blive knust til granulat, siger Svend Erik Fuglsang.

Konkurrerer på bæredygtighed
I dag kommer der allerede omkring 35 tons udstyr ind hver 14. dag fra kunder, som tæller store virksomheder, ministerier og kommuner. EasyRecycles forretning baserer sig på cirkulær økonomi, hvor produkterne lever videre i sin helhed eller som reservedele og komponenter i nye produkter. Virksomheden deltager i den nordjyske Tag Fat konkurrence, hvor nordjyske virksomheder dyster på netop bæredygtighed og cirkulær økonomi. Der skal findes en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner, og den regionale vinder findes ved et stort finaleevent i maj måned i Aalborg.

 EasyRecycle har været tidligt ude med genanvendelse af brugt elektronisk udstyr, og deres erfaring og høje standarder har nu sikret dem en ny stor kunde i international konkurrence. EasyRecycle tager ansvar for, at brugt elektronisk udstyr får nyt liv – det har stor effekt på klimaet, og de taler i den grad ind i cirkulær økonomi og genanvendelse af vores ressourcer, siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.